pa-vag-res-skriv-och-fotograferaDet finns en uppsjö av böcker om skrivande. En riktigt trevlig är resejournalisten Tomas Polvalls bok ”På väg- Res, skriv och fotografera” (Bokpro, 2008).

I avsnittet som handlar om skrivandets vedermödor berättar Polvall personligt och klokt om när han  insåg att han behövde släppa självkritik och ambition för att hitta lusten till skrivandet. Han blandar kända författares citat, smarta skrivråd och varm peppning med lätt hand. Allt illustrerat med snygga foton från sina många resereportage.

Resesektionen inspirerar utifrån Polvalls långa erfarenhet både långt bort i världen och på hemmaplan. På en enda sida (127) sammanfattar han rakt och enkelt hur man reser ansvarsfullt. En viktig aspekt då turismen ökar förståelsen mellan folk, men även bidrar till påfrestningar socialt och ekologiskt, på planeten.

Fotograferingsdelen är kärnfull och handfast, nästan lite för kort. VKonsten att ta vinnande bilder - En inspirationshandbok för dig som vill utill man vidareutveckla sitt fotande kan man med fördel komplettera Polvall  med Göran Segeholms lättillgängliga och fullmatade, ”Konsten att ta vinnande bilder”.

Men på det stora hela är ”På väg…” en liten pärla för den som vill kittla igång den kreativa skriv-och bildprocessen både för resereportage och annat.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *