Idag slutar jag ett jobb och därmed börjar en månads ledighet innan nästa jobb tar vid. I morse lämnade jag över nycklar och telefon, fick vackra blommor och åt lunch med trevliga arbetskamrater. Många frågar vart jag ska ta vägen och önskar stort lycka till. Det märks att det är en uppbrottets dag. Man kopplar loss sig både känslomässigt och juridiskt – redan på morgonen var jag utslängd ur tidrapporteringssystmet.

I ren synkronicitet spelas det sista kapitlet – Slutet gott, allting gott ur Kajsa Ingmarsson”Den magiska gnistan” upp i bilen på vägen hem. Det handlar om avslut. Avslut som ett av det mest kraftfulla man kan göra för att ge utrymme för ny kreativ energi och som en chans att träna sig i tacksamhet för det som varit, oavsett hur det har varit. Alla erfarenheter är betydelsefulla för vår utveckling.

Ibland kan det vara smärtsamt att inse att man utvecklats åt olika håll. En gammal vänskapsrelation där man inte längre känner glädje och utbyte behöver rinna ut i sanden för att det ska ges plats för en ny. Det finns ingen orsak att hålla fast vid saker för gamla tiders skull. Eller när man nått ett högt uppställt mål. Klart man ska fira och vara stolt, men ofta är känslan då mättad och man vill lägga om på en helt ny kurs. Insikten om att var sak har sin tid och att då agera när relationer eller situationer spelat ut sin roll, är ett tecken på mognad och att följa sitt livs-flow.

Panta rei – allt flyter. Att ta emot det man får och tacksamt släppa när tid är, är livets dans. Mellan turerna: vila, reflektion och att njuta frukten av det hårda slitet. Det är nu ganska många år sedan professor Bodil Jönsson populariserade begreppet ”ställtid”. Det är den där viktiga komponenten för att få det inre att hänga med och reflektera över det som varit och det som komma skall – både mellan stora händelser – en skilsmässa, pensioneringen – och i vardagen. I bussen på vägen hem ställer hjärnan om från jobb till fritid.

Jag saknar redan alla mina arbetskamrater men vet i mitt hjärta att beslutet varit rätt. Min nygamla arbetsplats ligger runt hörnet från där jag bor vilket innebär att den pendlingstid jag tidigare haft nu kan användas till de kreativa projekt jag måste få arbeta med för att må bra. Det blir definitivt en sommar på lågvarv, men jag ska också börja en 6 månaders filmmanus-kurs. Jag har längtat efter att plugga filmmanus i flera år och nu har en helt unik utbildning dykt upp som ska bli så himla kul att dyka ner i.

Det kommer också bli mer tid för Sjöhäxan Magazine, ett projekt som ger mig mycket glädje. Tack för att du läser!

The end.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *