Författare

Skönlitterärt, facklitteratur med inriktning självledarskap, hållbarhet och psykologi

Pågående skrivprojekt:

 

  • Yggdrasil. Personlig utveckling med hjälp av de nordiska myterna.

 

Sjöhäxan

En visionär samtidsroman med andlig visdom och evig kärlek. Kronwalls gjuteri är ortens motor, men i lågkonjunkturen får det anrika familjeföretaget svårt att klara sig.

På krogen Sjöhäxan finns den mystiska Sofia som genom sin medialitet verkar finna lösningen på problemet – samverkan är den enda vägen att gå – gjuteriets personal måste bli delägare. Förslaget möts av hårt motstånd och det blir inte bättre av att Sofia och firmans attraktive vd Ted, inleder ett kort, passionerat förhållande, trots att han är gift. Rykten om att Sofia har förvridit huvudet på vd och nu driver bolaget i fördärvet, planteras av en hämndlysten journalist. En modern häxprocess inleds och får katastrofala konsekvenser. Men vem är egentligen Sofia? Och vad är det för ritningar hon arbetar på i hemlighet?

SJÖHÄXAN handlar om att våga gå sin egen väg, att lyssna till inre vägledning och att pröva okonventionella lösningar ? i företagandet, i miljöfrågan och på själens eviga resa.

»En svensk Paulo Coelho.«  Katarina Vastamäki

»Antingen är du synsk eller industrispion.«  Peter Kjaerboe, KTN. Medskapare av syreverket

Pris: 49 kronor + eventuell frakt. Mejla din beställning: jannike@sjohaxan.se

Mer än bara ord – På tal om framgångsrik kommunikation

Hur får du andra att förstå dig?
Hur nyfiken är du på att förstå andra människor?

För dig som vill bli bättre på kommunikation har vi skapat denna bok som bland annat tar upp: Att snacka snällt med sig själv, Nonviolent Communication, Extended DISC, sociolingvistik, kroppsspråk, i huvudet på en headhunter, att vara ny på jobbet, hur en flygledare tänker, att kommunicera i skrift, att kommunicera med tonårspojkar samt vad vi kan lära oss av naturen om kravlös kommunikation.

Antologin är utgiven på Artion Förlag