Redan i koltåldern skrev jag meningar. I mellanstadiet tyckte fröknarna att jag skulle bli författare. Men livet tog som för så många andra en snirklig bana över en rad saker som var viktigare att göra: skaffa familj, utbildning och karriär i andra riktningar.

Skrivandet för egenreflektion och dialog har dock alltid funnits med i form av privata  dagböcker, dikter och glömda bokmanus.

Och så glider livsbanan oundvikligen tillbaka. Det är det som den analytiska psykologins fader, CG Jung kallar individuationsprocessen. Människans existentiella drift att bli hel; ett med sig själv.

Alla möten, kurser, kunskaper sammansmälter i min passion för hållbar självutveckling, ett inre skapande men nu genom gemenskapen i att vara människa, genom det ordet – Logos. Verktyget pennan för att få dagens 50 000 bioelektriska impulser (tankar) att klarna. När tanken klarnar, blir meningen med livet synlig. När meningen blir synlig slutar mitt inre krig och jag behöver inte projicera det utåt. Fredsarbete.

De allra flesta bilder är mina egna, fotograferade från en och samma plats i Universum – Stumholmen i Karlskrona, där jag bott och fotat året om sedan 2009-2018. Se hemsida www.stumholmen.com och Instagram Idag bor jag i Huddinge kommun.

CV

Nedan följer ett urval från mina utbildningar inom psykologi, ledarskap, skrivande och övrigt. Avslutningsvis listar jag de tänkare och lärare som inspirerat mig mest.

Psykologi, hälsa och existensialism

Ledarskap

 • Chef i välfärden sedan 2015 (Äldreförvaltningen i Ronneby och Karlskrona kommuner; Karolinska Universitetssjukhuset-pågående)
 • Masters of strategic leadership towards sustainibility (MSLS), (30hp) Avancerat socialt ledarskap, Strategiskt ledarskap mot hållbarhet m.m. 
 • Blekinge Nya Chefer, Gotlandsakademien
 • HR och kommunikation 7,5 hp, Uppsala Universitet
 • Personal- och kompetensutveckling 7,5 hp, Linnéuniversitet

Skrivande

Övrigt

 • Karlskrona Burlesk Fotoprojekt– initiativtagare och ledare på Folkuniversitetet. Foto, Burlesk och Personlig Utveckling.
 • Medgrundare och projektledare till turismsite Fort Sweden vinnare av Blekinge läns turismpris, Guldekoxen 2013 för bästa tekniska nytänk
 • c/o Nordensson. Eget företag som författare, hemservice och turismentreprenör
 • Pilgrimsguide
 • Qigonginstruktör, Qigongakademien
 • Hornyver, lokalrevy. Del av ledningsgruppen under två år.
 • Turismkoordinator (Ky-utbilding ”Turism för Storstadsregion” 1997-1999

Inspiratörer

No man is an island. Här är några av de tänkare och lärare som inspirerar mig:

Brené Brown, professor i sociologi

Brené Browns bok “Gifts of imperfektion” blev en klassisk vändpunkt för mig. Hon beskrev bland annat Kristin Neffs arbete kring självmedkänsla som jag sedan skrev min c-uppsats om. Men hela boken är ett enda långt halleluja-moment följt av en rad andra böcker kring hennes gedigna forskningsarbete på skam, empati och nu senaste – ledarskap.

“Mod att leda” är i mycket en sammanfattning av det hon tidigare skrivit. Oundgänglig och om du är chef för att bottna i din egen utvecklingsprocess! <3

Brene-Brown-quotes

 

Jordan B Peterson, professor i psykologi

Som en iskall, frisk ström av klarhet och mod, rinner Jordan B Peterson, denne psykologiprofessor in i vår tid. Han formulerar Jungs tankar i en lättillgänglig form. Han står på barrikaderna och om 100 år kommer han att anses som en av dem som bidrog till paradigmskiftet från oro till ro.

Bildresultat för jordan b peterson quotes

CG Jung, fader till den analytiska psykologin

För sitt fantastiska arbete om det individuella och kollektiva psyket. Kunskapen om religion, symboler och riter. Drömmars betydelse, skuggan som styr oss tills vi vågar belysa den. Wow!

Bildresultat för cg jung

Eckhart Tolle, andlig lärare

Jag har gått onlinekursen The power of the prescenceläser hans böcker “En ny jord-ditt inre syfte”och “Lev livet fullt ut-en väg till andligt uppvaknande”om och om igen. För att påminnas, träna på att vara i nuet. Att uppskatta varandet den enda gången det finns att uppskatta – nu, nu, nu. Tänk att det är så lätt att dras framåt eller bakåt av tankar…

Bildresultat för tolle

Byron Katie, personlig utveckling och sinnesfrid

Hennes enkla teknik (4 frågor: är det sant, kan du verkligen veta att det är sant, vad händer med dig när du tror på den där tanken, vem skulle du vara utan den?) skapar utrymmet som behövs för att släppa stress och därmed ge rum för ett bättre liv.

Otto Scharmer, ledarskap och organisation

The U-theoryär en ledarskapsmodell som handlar om att leda framtiden utifrån det som uppstår nu, med öppet sinne – öppet hjärta – öppen vilja.

Bildresultat för otto scharmer