Självkärlek

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Klick

Läs!

Vi är många som inte tål oss själva. För att vi har en mätsticka som är alldeles krokig men det förstår vi inte. Vi lutar den bara överallt i världen- mot människor, händelser och så ställer vi oss bredvid och säger till oss själva: ”jag duger inte”. Antingen är vi för små och då krymper vi, eller så tycker vi att vi är för stora och fylls av förakt för de som är mindre värda i våra ögon.

Men sanningen är den att planeten kom aldrig med andra mätstickor än de som faktiskt mäter längder och volymer. Allt annat är bara glidande skalor. Vi är alla på samma resa men olika långt fram på vägen.

Det är omöjligt att dra några som helst slutsatser om en president eller ett gatubarn. Att bara ägna sig åt ytor är slöseri med tid och kärlek. Båda behöver exakt samma mängd välvilja. Båda är på genomresa för att lära och det gäller dig med.

Du kan inte vara hård mot dig själv i svåra stunder, du kan inte piska ryggen blodig när du gör eller säger fel – för du har ingen aning om vad du ska lära dig. När du stannar upp i självhat, så försenar du bara nästa avgång på din själsresa. Ding ding! Tåget går, låt mätstickan stå – hoppa på!

Skriv!

Kärlek

  • De här människorna är bra i mitt liv och de hjälper mig att växa i kärlek.
  • Det här jag är bra på, mina styrkor – mina urkrafter. Det som gör mig till en människa att vilja vara med.

Motstånd

  • Detta är delar hos mig som jag är mindre stolt över men som liksom hos andra är en del av skuggan, en del av att vara mänsklig. Saker att gräva i och stärka men inte definieras av.
  • De här människorna är mindre bra för mig, de får mig att förminskas och tar min kraft just nu.

Kan du spåra några likheter mellan hur du ser människor i din omvärld (med kärlek eller motstånd) och dig själv? Hur önskar du att det skulle vara?