När man föreställer sig nya sätt att leva på börjar Universum leverera. Det är därför det är så viktigt att välja sina drömmar och affirmationer väl. Att inte använda ordet inte är en grundregel när man skriver informationsmaterial. Hjärnan hoppar över den där lilla detaljen. ”Spring inte här” är en sämre uppmaning än: ”Här går vi”.

Det är alltså bättre att skriva:

”Jag önskar mig god hälsa” än ”Jag vill inte vara sjuk mer”.

När vi för tiotalet år sedan lämnade Stockholm för landsorten i Östergötland skrev jag fyra önskningar:

  1. Ta körkort
  2. Sjunga i kör
  3. Börja rida
  4. Skaffa hund

Tre av fyra slog in. Den fjärde, att börja rida, kändes inte längre så intressant när jag var med dottern i ridstallet.

Ta ett blankt papper, skriv och rita. Var inte rädd för vilda drömmar. Bara genom att våga uttala dem för sig själv, startar vägen mot att nå sitt bästa jag. Det kanske tar tid, men en dag så står du där och undrar hur 17 det gick till.

god