Östersjön är kav lugn. Fast det bara är i början på juni är det högsommarvarmt. Vi är på tjejresa – dottern, hennes kompis och jag.

Det händer nåt med kreativiteten när man är på väg. Alla invanda rutiner och tankemönster bryts och nya vinklingar får smyga in i medvetandet.

Jag har på mig en klänning, visserligen svart men att byta klädstil är också en form av resande. Höga klackar förändrar musklernas kontraktiton, kjoltyg ger benen en annan taktil känsla än byxor, slyngliga örhängen sätter huvudet på plats på ett helt annat sätt än pärlor eller inget alls. En parfymdoft från nattklubbar i London skickar en 25 år tillbaks i tiden.

Med enkla medel byter vi verkligheter i ett nafs, det gäller bara att komma ihåg det – att vi hela tiden upplever vår värld genom yttre stimuli vi i låg grad kan styra och ständigt tolkar. Men genom möjligheten att aktivt ta medvetna beslut om vart vi vill vara, hur vi vill uppfattas och på vilket sätt vi vill känna oss, skapas den egna världen genom medvetna – eller omedvetna beslut. Beslut som behöver bli handling – inget av det som sker i huvudet är på riktigt. Först när vi manifesterar tanken i världen finns våra drömmar, intentioner och idéer. Allt annat är snömos.