Det är snöglopp medan jag väntar på ThaiAir 961 till Bangkok. Det är inget jag alls har problem med. Nordens dotter älskar snö och hagel, men räds hettan. Men nu åker jag inte till Thailand som en vanlig turist, suktandes efter Hawaiian Tropic och paraplydrinkar. Mina mål är annorlunda.

Nr 1: Jag har en pappa som levt i landet med sin hustru i 15 år och jag har aldrig varit där. Det är dags nu! Men jag har också en annan agenda.

Jag gör årliga livsplaner. Vad vill jag göra med mitt liv på lång och kort sikt. Ett längre mål har varit att leva som digital nomad. Att kunna göra exakt det jag gör nu – sitta på ett café (nåja McDonalds om jag ska vara ärlig), i en världsstad och skriva, ladda upp bilder och bara vara ett med omvärlden. Lyssna på den thailändska personalens skoj i kassan, betrakta de andra lunchgästerna.

Så dessa 17 dagar testar jag det här livet. Det blir mycket gatufoto och jag har ett filmmanus som legat och vilat länge. Det ska få liv nu.

Bangkok Art and Cultural Center